Vin de glace

65,00

Onze Vin de Glace is 100% riesling druifje, zeer intens zoet met een aangename honingachtige geur. Drink ze maar bij foie gras, frisse desserts zoals fruitsalades. Maar het kan ook perfect op zich om te genieten van dit exclusief drankje!

Beschrijving

Wat? “Een zoete geurige wijn die vaak als dessertwijn wordt gedronken.De beste serveertemperatuur ligt tussen de 6 °C en 8 °C. In tegenstelling tot de meeste witte wijnen kan ijswijn zeer lang bewaard worden. Na lagering ontwikkelt zich een bijzonder karakter. IJswijn kan echter ook heel goed jong gedronken kan worden. Dan zijn het de nog frisse aroma’s die de boventoon voeren.”

Making of? “Het is van het grootste belang dat de buitentemperatuur tijdens de oogst van de druiven lager is dan -6°C. Na de oogst worden de druiven, die door de natuur zelf geselecteerd werden, onmiddellijk geperst, om ervoor te zorgen dat de ijskristallen achterblijven in de pers en dat enkel het geconcentreerde druivensap opgevangen wordt. Dat bevriest immers minder snel dan water, door het hoge suikergehalte.

In tegenstelling tot de Duitse Trockenbeerenauslese, hebben de geoogste druiven geen botrytis gehad. In de meeste gevallen hebben ijswijnen een zeer hoog suikergehalte (tot 300 gram per liter), een hoge aciditeit en een relatief lage alcoholconcentratie (van 7 tot 9% vol.).

In Duitsland is deze werkwijze verplicht en mag men enkel druiven plukken die op natuurlijke wijze bevroren werden. In andere landen maakt men eiswein ook op een artificiële manier, door de druiven op roosters in te vriezen in grote diepvriezers. Dit proces heet cryoextractie en wordt in moeilijke jaren ook toegepast in Sauternes. Uitgaande van hetzelfde principe, bekomt men meer geconcentreerd druivensap dan na het persen bij normale temperaturen.
Eiswein wordt geproduceerd in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Canada en op een aantal plaatsen in de Verenigde Staten.”

https://www.wijnkennis.be/oenologie/ijswijn

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vin de glace” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *