Muscadet De Sèvre et Maine sur Lie

15,50

Qua foodpairing is de muscadet perfect bij zeevruchten zoals oesters en mosseltjes. Maar ook bij warme visgerechten zoals gegratineerde sint-jacobsvruchten, lotte, zeerog met kappertjes en blanke botersaus, gegrilde zalm of kabeljauw,… Verder past de wijn ook uitstekend bij een quiche of risotto, qua kazen is deze het best bij schapen-of geitenkaas.

 Ondanks de verminderde vraag naar deze soort wijnen uit de Loire streek, kreeg Muscadet uit 2015 toch onlangs een score van 90% bij de Engelse Wine Enthusiast.

Beschrijving

Chateau La Tarcière B&H à la Chapelle Heulin. Het Domein Bonnet-Huteau bevindt zich in het hartje van de Muscadet Sèvre Maine streek, op 20 minuten van Nantes. De streek heeft een middeleeuws karakter waar reeds 150 jaar lang de Muscadet geproduceerd wordt.

Al 4 generaties lang bezit de familie een wijngaard van een oppervlakte die 40 hectare groot is, de laatste 10 jaar zijn Rémi en Jean-Jacques de verantwoordelijken. Zij kozen bewust om de chemische producten te vervangen door handmatige oogst, een terugkeer naar de ambachtelijke arbeidsmarkt. Hierdoor kreeg de bio landbouw een hoogtepunt in 2005 en volgend de biodynamische methodes sinds 2010 (dit wil zeggen dat de wijn met kruidenpreparaten, zoals paardenbloemen en brandnetels, gemaakt wordt. En alles steeds manueel!). De helft van het domein wordt bevrucht met organisch materiaal en gras. Ook wordt er tussen de wijnstokken omgeploegd en dit geeft iedere vintage zijn unieke smaak!

De Cuvée Tarcière wordt gemaakt door een mix van Bourgogne, dus Muscadet druiven. Deze druiven worden minimum 6 maanden gerijpt. Dit zorgt voor een frisse neus, die nijgt naar citroenschil. De smaak is een heerlijke balans tussen die zuren en een vol bloemig karakter die aan acacia honing doet denken. De ideale schenktemperatuur van deze wijn bedraagt 10°C. (verkrijgbaar in 375 ml aan 13,50 eur)

http://www.wijnkanaal.be/?p=wijnblog_detail&id=386

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Muscadet De Sèvre et Maine sur Lie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *