Horgelus le bal des papillons

10,00

Terwijl de gewone cuvée’s ongeveer 6 à 6,5gr/L natuurlijke suikers bevatten bevat deze Bal De Papillon cuvée 55gr/L. Schenk deze licht zoet maar toch licht zure Papillon bij pikante Oosterse gerechten, gebakken ganzelever en voor de durvers : als aperitief!

Beschrijving

Z-W Franse bio monocépage van 100% gros manseng druif (laatgeoogst). Domaine de L’Horgelus is één van de rijzende sterren uit de Côtes de Gascogne appellatie, het domein ligt 130km ten zuiden van Bordeaux en bestaat uit 34ha wijngaarden, aangeplant met colombard en sauvignon blanc.

Dit heerlijk zoet wijntje geeft tonen van honing, hooi en mandarijntjes. In de smaak ook vooral honing en brioche boterig, maar in goede balans met frisse zuren!

Het wijndomein :

“Domaine de l’Horgelus ligt in het hart van de Gascogne met 66 hectare aan wijngaarden. Om de bijzondere frisheid in de witte wijnen van Horgelus te houden, wordt er op een moderne manier wijn gemaakt. De aroma’s worden behouden door zuurstof geen kans te geven tijdens het wijnmaakproces. Een tweede reden om de unieke frisheid te waarborgen is te oogsten tussen 03.00 – 11.00 in de ochtend, waardoor er volop gebruik wordt gemaakt van de koelheid van de nacht. De jonge Yoan le Menn heeft de leiding van dit bedrijf in handen. Hij moderniseerde het bedrijf en maakte het groter. Het resultaat? Echte plezierwijnen met een heerlijke frisheid en fruitigheid. By far de beste en meest getalenteerde wijnmaker van de Gascogne op dit moment, dat durven we te stellen.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Horgelus le bal des papillons” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *