Crémant de Limoux Les Graimenous Brut

14,00

Zalig als apéro of bij kleine verfijnde visgerechtjes. Zeer koel schenken op 5 à 6°C.

Beschrijving

Het moet niet altijd champagne zijn! Deze crémant uit de Languedoc-Roussillon wordt enkel in de goede jaren verkocht (vandaar dat steeds het jaartal op het etiket vermeld staat). Michel Dervinis de wijnmaker van deze ‘Téte de Cuvée’. Een blend van van Chardonnay, Chenin Blanc, Mauzac en Pinot Noir. (12% vol)

Aroma’s van hazelnoten, frangipane, nectarine, perzik, rode appel, brioche en toast. Dit komt door een rijping van achttien maanden ‘sur lattes’. Lekker romige bubbel in de mond, rijp wit fruit van smaak. De parel is zeer fijn & dit duidt op hoogstaande kwaliteit want hoe kleiner de belletjes hoe beter!

“Full-flavoured with rich, bready aromas, this is a characterful blend of Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir and Mauzac. It exudes rounded flavours of dried apricot, roasted nuts and bruised apple. A flavoursome and rustic autumnal fizz. Drinking Window 2013 – 2015” DECANTER 88% score

https://www.decanter.com/wine-reviews/france/languedoc-roussillon/domaine-j-laurens-cremant-de-limoux-les-graimenous-brut-1928

Domaine Laurens?
“In 1984 kocht Monsieur Michel Dervin, producent in de Champagnestreek, het domein Laurens in Limoux. Zijn doel was het maken van een mousserende wijn die zich zou kunnen meten met champagne. De warmte als gevolg van de meer zuidelijke ligging van Limoux wordt getemperd door de hogere ligging van de wijngaarden, zo’n 500 meter boven de zeespiegel, en door de koele wind die hier vaak waait. Hoewel het domein inmiddels is overgenomen door de sympathieke Jacques Calvel, vormt de filosofie van Monsieur Dervin nog altijd de leidraad.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Crémant de Limoux Les Graimenous Brut” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *