Chanson CHABLIS

21,00

Past heel goed bij visterrines, (gegrilde) kreeft, oesters. Kan ook bij wit vlees en gevogelte of bij  geitenkazen.

Beschrijving

Deze Chablis is een monocépage van 100% chardonnay druifjes. Ze is heldergeel qua kleur & heerlijk aromatisch met citrusfruit en complexe, delicate minerale tonen in de neus. Fris wijntje met pure smaken van vers fruit, lange nasmaak! 12,5% vol

https://www.domaine-chanson.com/fr/rendez-vous-dans-les-vignes

“Niet alleen de domeinwijnen maar ook die van het handelshuis zijn van hoge kwaliteit en duidelijke signatuur: elegantie met substantie. Dat was de eenvoudige conclusie naar aanleiding van een proeverij met lunch bij restaurant Noble, eind 2015. Georganiseerd uiteraard door Wijn Verlinden, sinds jaar en dag importeur van Champagne Bollinger, dat in 1998 Domaine Chanson kocht.

In hetzelfde jaar kwam ook Jean-Pierre Confuron, œnoloog en zelf wijnboer in Vosne-Romanée (Domaine Confuron-Cotetidot), in dienst als wijnmaker. Samen met Gilles de Courcel uit Pommard, die in 2002 werd aangesteld als algemeen directeur, is hij verantwoordelijk voor de opmerkelijke renaissance van het gerenommeerde, maar in de laatste decaden van de vorige eeuw ingeslapen handelshuis uit Beaune. Het succes is dusdanig dat de Revue du Vin de France Chanson onlangs ‘een van de meest betekenisvolle handelshuizen van nu’ noemde.”

https://perswijn.nl/2016/01/22/chanson-is-terug-op-hoog-niveau/

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chanson CHABLIS” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *