Vergel Blanc 2017 Alicante Esp Bio

10,00

Heerlijk wijntje om te drinken bij de apéro! Maar ook perfect om te combineren met vette vis (zalm), schelp- & schaaldieren op z’n Aziatisch. Kan eventueel bij zachte geitenkazen.

Beschrijving

Heerlijke combo van het fris grassige van de Sauvignon met tropisch vruchten en vettigheid van de Airén druif. (Die laatste komen van oude stokken) Bij proeven merk je vooral aroma’s van vers gemaaid gras. Ook klassiek heerlijk bij een BBQ (gegrilde gerechten), paëlla & zuiderse gerechtjes.

De wijgaard ligt in het stadje Pinoso, westelijke deel van de provincie Alicante, 600 meter boven zeeniveau, 50 km van de steden Murcia en Alicante. Sinds 1932 selecteert La Bodega de Pinoso druiven van de beste wijngaarden uit de omgeving voor de productie van kwaliteitswijnen. Pinoso is het belangrijkste wijnbedrijf van biologische wijnen uit de regio. En deze kwaliteit is al diverse malen bekroond met internationale prijzen!

La Bodega de Pinoso bewerkt 1700 ha wijngaard waarvan meer dan 70% staat aangeplant met het blauwe druivenras Monastrell. Maar ook witte druiven als Macabeo, Airén en Sauvignon Blanc profiteren van het mediterrane klimaat. Door de vele zonuren bevat deze veganistische wijn een hoog kwaliteitsniveau!

https://www.wijnkennis.be/druiven/air%C3%A9n

Airén??

“Dit is de meest voorkomende druif in niet alleen Spanje, maar in de hele wereld. Hij overleeft de vreselijke hitte van de vlakte van La Mancha. De airén druif had een slechte reputatie, tot de moderne technieken zijn karakter beter deden uitkomen. Toch zal hij nooit boven de middelmaat steken.”

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vergel Blanc 2017 Alicante Esp Bio” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *