La nuit tous les chats sont gris

9,50

Deze heerlijke rosé is een absolute topper bij gerechten op basis van zuiderse kruiden! Maar ze is ook sowieso lekker gewoon als apéro op zich.

Beschrijving

IGP Gard le cellier des chartreux à Pujaut. Licht rooskleurige Franse wijn uit de Vallée du Rhône. Bestaande uit 100% grenache noir druifjes, die zorgen voor een lekker volle smaak met aroma’s van pêche! Magnum versie ook beschikbaar aan 16,90 eur.

Uitgebreide beschrijving :

Deze droge rosé heeft een IGP Gard benaming, dit wil zeggen dat ze geografisch aangeduid beschermd is. De wijnen worden in de kelders van het Chartreux domein te Pujaut geproduceerd, dit bevindt zich op een 10-tal kilometer van de stad Avignon, de hoofdstad van de Vallée du Rhône streek. De Charteux kelders spreiden zich over een oppervlakte van 570 hectare, de wijngaarden bevinden zich op de zonnige heuvels aan de oevers van de Gard du Rhône.

Het huis kiest bewust voor een modern etiket, hiermee willen ze inspelen op de huidige consumptietrends van de modernere wijnwereld. De afbeelding staat voor de gewaagde avonturen van de katten ’s nachts op de daken. En dit komt eigenlijk van een Engels spreekwoord : “When candles are away, all cats are grey”. Deze hippere aanpak werpt zijn vruchten af want in 2016 won deze rosé de gouden medaille op de Concours Général te Parijs en de Bronzen Medaille op Concours ‘les Féminalises’ 2016.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Grenache_Noir

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La nuit tous les chats sont gris” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *