Chateau Villeneuve

11,90

Lekker bij zowel eenvoudige charcuterie schotels als bij stoofpotjes met gebakken gevogelte.

Beschrijving

Bio wijntje uit de Loire Saumur Champigny. Monocépage van 100% cabernet franc. Ze kreeg een score van 15.5/ 20 in La Revue du vin de France. Geur doet je denken aan zwarte besjes en rijpe vruchten. In de mond is ze dan eerder frisser!

http://www.chateau-de-villeneuve.com/le-chateau/fr

De streek?

“De majestueuze Loire is het bindteken tussen de verschillende subregio’s vanaf het Centraal Massief tot de Atlantische Oceaan die samen de appellation ‘Loire’ vormen.De Loire is bijna 1000 km lang. We onderscheiden 4 subregio’s: Nantes, Anjou, Touraine en le Centre. De wijnstreek telt 68 Appellations d’Origine Contrôlée.Het gaat in totaal om 65.000 ha met een gemiddelde productie van bijna 3.0000.000 hl. Hiervan is 45 % wit, 22 % rosé, 21 % rood en 12 % bruisend.Een zo uitgestrekte wijngaard kent uiteraard uiteenlopende invloeden, van oceanisch in het westen tot continentaler naarmate we ons verwijderen van de oceaan.Diversiteit, kwaliteit en prijsgunstig zijn de drie kenmerkende termen voor deze wijnen.Diversiteit, want het gaat van de droogste tot de meest likeurachtige witte wijnen, en van fruitig tot mineraal rood.Kwaliteit, dankzij de opkomst van jonge talentrijke wijnbouwers en een belangrijke verbetering van de vinificatietechnieken.

Prijsgunstig, want hier zijn verbazingwekkende kwaliteit/prijs/plezier-verhoudingen te vinden.De belangrijkste witte wijnstoksoorten zijn de melon en de gros-plant in de streek van Nantes, de chenin in Anjou en westelijk Touraine, de sauvignon in oostelijk Touraine en in le Centre.De belangrijkste rode wijnstoksoorten zijn de gamay, cabernet-franc en cabernet-sauvignon, de pinot noir en de côt (of malbec).”

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Villeneuve” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *