Rully Buxy Rouge

16,90

Lekker bij verschillende kaassoorten, vooral zachte kazen. Ideaal wijntje voor tijdens de winter! Ook zeer goed bij gegrilde kaas en gerechten afgewerkt met frambozenvinaigrette.

Beschrijving

100%  pinot noir druiven. Vol wijntje met een kruidige en gebrande smaak, in de neus primeren de rode vruchten (besjes). Ook de witte Rully Buxy verkrijgbaar aan 16,90 – monocepage van 100% chardonnay!

http://www.vigneronsdebuxy.fr/bourgogne-rouges/rully-rouge-39.htm

La Côte Chalonnaise?

De wijnbouw en de wijnbereidings zijn zeer gelijklopend met deze van Côte d’Or. De opbrengsten zijn doorgaan hoger omdat hier maximaal 40 liter per 100 m2 toegelaten is. Uitzondering op de regel is Mercurey waar de opbrengstbeperkingen gelijkaardig zijn aan die van Côte d’Or.
De druiven worden eind september, begin oktober geoogst.

Zowel rode als witte wijn gisten in eiken vaten. De wijnen worden doorgaans na 6 tot 10 maanden rijpen gebotteld. Afhankelijk van de kwaliteit van de wijnoogst en manieren van vinificatie kan een Côte Chalonnaise oxyderen. (Wijn die aan de lucht wordt blootgesteld, oxideert: door de zuurstof in de lucht veranderen zijn aroma’s, smaak en zelfs kleur. Geoxideerde wijn wordt slecht en op termijn zelfs ondrinkbaar).

In Côte Chalonnaise wordt vaak wijn geproduceerd die men kwalificeert onder de A.O.C. Bourgogne, dit omwille van de hogere naamerkenning. Om deze reden worden de mousserende wijnen uit dit gebied vaak van een etiket voorzien met Crémant de Bourgogne.
De Côte Chalonnaise is onderverdeeld in 5 A.O.C.’s . Deze 5 gemeenten zijn, beginnend in het noorden: Bouzeron, Rully (bevat 23 Premier Cru wijngaarden en is gekend voor zijn witte wijnen alsook een centrum voor de Crémant productie), Mercurey, Givry en Montagny.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rully Buxy Rouge” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *