Phi-Ling Domaine Horgelus

11,90

Match met chorizo en pikante voorgerechten!

Beschrijving

Deze rode wijn bestaat uit 60% Cabernet Sauvignon, 40% Tannat (op Kleibodem,13,5% vol)

Zwarte bessenaroma’s & zoethout vermengd met pittige tonen. De mond biedt zijn de taniines vooral zacht. Mooie balans tussen de kracht van Tannat druif en de elegantie van Cabernet Sauvignon. Kan om nu te drinken of te (tot 10 jaar) wachten.

http://www.domaine-horgelus.com/welcome/wines/

Tannat?

Tannat is een druivensoort. Het is een blauwe druif, vermoedelijk afkomstig uit de Franse voormalige provincie Béarn. De term Tannat komt uit het Occitaans: Tanat, van tan tanin, dat wil zeggen gebruind, wat komt door de sterke concentratie tannine, of door de donkere kleur van de druif, of door het bruinachtige aspect van de bladeren.

Hij bestaat uit compacte trossen, cilinderachtig, met bolvormige druiven van een gemiddelde grootte, blauw-zwart gekleurd met een dikke huid. De druivenbladeren zijn pentagonaal, groot van afmeting en donkergroen.De soort geeft een late productie. Hij houdt van grintachtige zandgrond. Hij geeft fruitige wijnen, rijk van contrasten, frambozen, exotisch hout, kaneel, tabak met tannine. Na verblijf in eikenhoutenvaten, als de tannine zich verzacht heeft, geeft de tannat een intens rode wijn van een grote complexiteit, die goed oud wordt.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Phi-Ling Domaine Horgelus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *