Rare Vignards Chardonnay, Viognier

6,70

Mondvullende wijn, goed voor alle gelegenheden, vooral bij visgerechten en wit vlees.

Beschrijving

Rare Vignards Chardonnay, Viognier

Blend van 80% Chardonnay en 20% Viognier druif uit de Pays d’Oc. Aroma’s van peer, perzik en exotisch fruit zoals ananas. Kwaliteitslabel : IGP : Indication Géopraphique Protégée.

Those grapes?

80% Chardonnay
Chardonnay is een bijzondere en ’s werelds meest aangeplante witte druif, omdat hij aantrekkelijke witte wijnen kan voortbrengen in zowel koele, gematigde als in hete klimaten. De stijlen verschillen daarentegen enorm per streek. Zo heeft Chardonnay in een koel klimaat aroma’s van groen fruit en in een heet klimaat aroma’s van tropisch fruit. Een typische Chardonnay heeft over het algemeen veel body, een gemiddelde zuurgraad, veel alcohol en een zware en romige textuur, vaak met smaken van meloen. De betere wijnen rijpen op eikenhout, waardoor ze aroma’s van vanille, kokos en toast krijgen.

20% Viognier
De druif Viognier levert zachte en aromatische wijnen met veel body op. Kenmerkend is dat Viognier wijnen relatief weinig zuur hebben, veel alcohol en erg fruitig en bloemig zijn. Ook bij deze druif verschillen de stijlen per streek: in koelere klimaten heeft Vignier aroma’s van limoen, bloemen en mineralige tonen en in warme klimaten aroma’s van abrikoos, rozen en vanille. De druivensoort wordt vooral in Frankrijk, de noordelijke Rhône en Pays d’Oc, aangeplant, maar ook in Chili, Argentinië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rare Vignards Chardonnay, Viognier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *