Le Faîte Saint Mont Rouge

24,00

Le Faite Rood is een wijn die stevige gerechten aankan! Zeker bij (gegrild) rood vlees, stoofpotjes en harde kazen. Tip : Drinken tussen 5 en 15 jaar omdat Tannat traag open bloeit en de Cabernet zijn stevigheid moet kunnen afgeven!

Beschrijving

Deze wijn is van het heuvelachtige wijndomein Saint-Mont. Tijdens de winter valt veel regen, milde vochtige lentes & herfst , de zomers zijn er warm. Door die grote temperatuursverschillen in dag en nacht, kunnen de druiven optimaal rijpen. In deze streek wordt vooral gewerkt met Tannat, Gros en Petit Manseng. Verder is de ondergrond kiezelig en bestaat die uit gekleurde klei, die zorgen voor de body in de wijnen!

De AOC Saint-Mont is één van de best bewaarde typische dorpjes van het departement Gers. De abdij van Saint Mont werd in 1050 gesticht door Benediktijner monniken die ook de eerste wijnstokken plantten. Nu nog zijn er veel oude wijnstokken ( tot 150 jaar oud!! ) en veel nog niet geïdentificeerde rassen die allen toch bijdragen tot een mooie biodiversiteit in de wijnbouw.

Weetje :  In de Saint-Mont werden de bewaarwijnen onder de huizen begraven, zo werden deze zeker aan de volgende generatie doorgegeven. Vandaar dat ook hier het etiket vervangen wordt door een houten plaatje omdat papier te snel wegrotte.

Le Faite is donker paars van kleur met een bouquet van rijpe vruchten, noten en spicy toetsten. De smaak is vooral rijp fruit & zoethout met een aangename lange nasmaak.

http://www.wijnkanaal.be/?p=wijnendomeinen_detail&id=51

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Le Faîte Saint Mont Rouge” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *