Chateau Sociando Mallet

Match deze primeurwijn zeker en vast eens met fazant, een ware deli! Bij harde & oude kazen is Mallet ook een topppertje.

Beschrijving

Chateau Sociando Mallet 2016 Médoc, mix van cabernet sauvignon & franc met merlot. Deze cru is sinds 1969 de eigendom van Jean Gautreau.

PRIJS OP AANVRAAG

http://weekend.knack.be/lifestyle/culinair/primeurs-bordeaux-2016-een-historisch-groot-jaar/article-normal-847437.html

Het domein?

“Sociando-Mallet is een wijngaard met een bevoorrechte ligging. Het château heeft een onbelemmerd uitzicht op de Gironde en de bodem van de licht hellende wijngaard bevat veel kiezel. Naar verluid zou de grond sterk lijken op die van het fameuze Ch. Montrose in Saint-Estèphe. Ondanks deze uitstekende lokatie was het domein in 1969 sterk verwaarloosd. De akker telde 6 hectare, en in een deel van de bedrijfsgebouwen stonden koeien. Wijnbouwer en wijnhandelaar Jean Gautreau nam in dat jaar Sociando-Mallet over en heeft het aanwezige potentieel sindsdien benut; de hier geproduceerde Haut-Medoc heeft de klasse van een Grand Cru Classé en staat te midden van de cru bourgeois op eenzame hoogte. De wijn biedt een schitterende diepte, concentratie en complexiteit, met onmiskenbare beschaving, een verrukkelijke fruitigheid. Voor het lageren van de wijn – 12-tot 15 maanden wordt een hoog percentage 80 % nieuwe vaten gebruikt. Het Château ontleent zijn naam aan twee voormalige eigenaars.

De status van deze bijzondere Haut-Médoc heeft ongekende vormen aangenomen sinds de wijn in een “battle of the bottles” met grote namen als Latour, Lafite-Rothschild en Montrose fier overeind bleef als “simpele” niet geklasseerde Haut-Médoc.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Sociando Mallet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *