Korta cabernet sauvignon Chili

10,00

Deze cabernet sauvignon is heerlijk bij wild, stoofpotjes en gegrild rood vlees!

Beschrijving

Deze Korta is een monocépage van 100% Cabernet sauvignon, afkomstig uit Chili (Regio Lontué Valley). Deze wijn geniet van een opvoeding in zowel Franse als Amerikaanse eiken vaten, gedurende 8 maanden. Qua kleur is ze intens paarsrood. Aroma’s van verse kruiden, menthol, zoethout, nootjes, kaneel en vanille. In de mond merk je ook de aanwezigheid van cassis.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wijnbouw_in_Chili

het wijndomein “Bodega y Viñedos Korta” is een  moderne Winery met 120 ha wijngaarden die allemaal kunnen geïrrigeerd worden volgens het “drip irrigation system”.

De terroir & irrigatie zorgt voor optimaal rijp fruit, dit resulteert in volle & sappige wijnen. De vallei waar Korta Wine Cellar en wijngaarden zich bevindt, heet de “Sagrada Familia” (betekent Heilige Familie). Daarmee wordt verwezen dat dit de beste plaats is qua klimaat en de bodemgesteldheid in de wereld voor de productie van wijn.

Chileense wijnbouw?

“Chili heeft een bijzondere ligging die het een geschikte locatie maakt om aan wijnbouw te doen. Chili wordt namelijk omgeven door de Andes in het Oosten, de Stille Oceaan in het Westen, de Atacama woestijn ten noorden en oude gletsjers in ten zuiden. Deze natuurlijke barrières isoleren Chili en hebben de wijngaarden eeuwenlang beschermd. Andere bepalende factoren, zoals overvloedige zon, de stevige temperatuursvariatie, droog weer tijdens het rijpseizoen en de irrigatie van de wijngaarden met smeltwater van de Andes, dragen bij aan de productie van zuivere, gezonde druiven met een intense smaak.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Korta cabernet sauvignon Chili” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *