Deutz Brut

36,00

Deze klasse champagne verdient het beste, combineer ze met schelp- & schaaldieren (vooral kreeft). Maar ook bij elegante visgerechten.

Beschrijving

Deze exclusieve top champagne komt uit het Grand Cru dorpje Aÿ, vlakbij Epernay, het is één van de oudste Champagnehuizen. De Brut Tradition klassiek is een mélange van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. (In tegenstelling tot vele Champagnes NV duurt hier voor de tweede gisting van de wijnen 2,5 jaar “sur lattes”. Dit is een jaar langer dan vele van hun buren.) Deutz beschikt ook over de langste kelders (1,8 km) van de Champagnestreek. 11,5% vol, droge lichte champagne met héél fijne pareling en florale & citrusaroma’s.

Magnum versie ook bij ons te verkrijgen aan 70 eur per fles.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Deutz_(champagne)

Het huis

“Champagnes van Deutz hebben een uitgesproken stijl. Men vindt in de champagne een prachtige harmonie van finesse, elegantie en complexiteit. Hoewel het champagnehuis tradities absoluut in eer weet te houden, wordt ook gewerkt met moderne technologieën om dit mogelijk te maken. Champagne Deutz staat wereldwijd op vele wijnkaarten van restaurants met Michellinsterren.

Het Champagnehuis is gevestigd in een klein plaatsje, genaamd AY. De 40 hectare aan wijngaarden liggen achter het chateau met een diepe kelder. De champagnes van Deutz komen niet zomaar aan hun bijzondere smaak, hier gaat een lange rustperiode aan vooraf van rond de 48-96 maanden. De champagnes van Deutz staan bekend als traditionele champagnes met een eigen uitgesproken stijl en breed smakenpallet. De druiven die gebruikt worden komen uit de Grand- & Première Cru wijngaarden.

Deutz stamt al uit 1838 toen het werd opgericht door William Deutz en Pierre-Hubert Geldermann. Doordat het Champagnehuis al in 1838 is opgericht behoort het tot één van de oudste leden van het prestigieuze ‘Syndicat des Grandes Marques’. Sinds kort is het huis overgenomen door Louis Roederer. In 1993 is Deutz overgenomen door champagnehuis Roederer (Louis Roederer). Bij het maken van de champagnes staan finesse, elegantie en complexiteit in perfecte balans voorop. Deutz champagnes koop je bij ons in verschillende soorten, te kennen: Deutz Demi-Sec, Deutz Blanc de Blancs Brut. Deutz Amour de Deutz Coffret en Deutz Brut Classic.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Deutz Brut” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *