Crémant de Bordeaux Blanc

17,90

Deze crémant uitstekend is voor bij de apéritief. De geur doet ons denken aan aroma’s van rijpe vruchten, en dit staat perfect in balans met het contrast van een sterke smaak. De perfecte foodpairing is hierbij een simpele toast gerookte zalm, geroosterd gevogelte of sint-jacobsvruchten afgewerkt met citroen. Hiervan hebben wij ook de rosé en demi-sec variant.

Uitverkocht

Beschrijving

De caves van deze crémant zijn gelegen te Zuid-Frankrijk, St.-Emilion, ze bestaan al sinds de 12de eeuw.

 

De Crémant de Bordeaux heeft dezelfde eigenschappen als een Champagne. Want er wordt een identieke productie- methode gevolgd. Dit wordt ook wel de méthode traditionelle (méthode Champenoise) genoemd.

Maar door de Europese en Franse wetgeving in 1993 mag de Crémant geen Champagne meer worden genoemd, omdat de productiemethode níet in de Champagnestreek is.

De druiven worden handmatig geplukt waarna een speciale selectie van druiven wordt geperst. Vervolgens wordt de eerste gisting uitgevoerd in een traditionele cuve. Na deze fase, krijgen we een niet-mousserende wijn, die “basis wijn” wordt genoemd. Nadat de wijn is gezuiverd wordt er een beetje likeur aan toegevoegd. De volgende fase duurt negen maanden. In de kalksteen galerijen worden de flessen horizontaal opgelegd ( “sur lattes”). De ondergrondse kalksteen galerijen garanderen een constante temperatuur van ongeveer 12 graden. Dit bevordert de ontwikkeling van zeer regelmatige en fijne bubbeltjes.

http://www.wijnkanaal.be/?p=wijnblog_detail&id=555

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Crémant de Bordeaux Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *