Z de Vignobles

Top bij gevogelte, rundsgrillades en BBQ.

Beschrijving

Z de Vignobles

Aroma van rode vruchten en een lichte pepertoets. Middellange afdronk. Blend van 60% Merlot , 30% Cabernet-Sauvignon en 10% Petit Verdot .

“Luc Thienpont heeft 25 jaar Château Labégorce Zédé gerund als vinificateur en eigenaar. In februari 2005 heeft de familie Thienpont het Château Labégorce Zédé verkocht aan de buur Château Labégorce. Maar de wijngaarden net naast de appellatie Margaux bleven in bezit van Luc Thienpont: daarna kreeg de wijn de naam Z. In 2014 verkocht Luc Thienpont echter de Z wijngaarden waardoor die nu in Chinese handen zijn.

De wingerd bestaat uit één stuk (8,5 ha) en strekt zich uit op zuidelijk gerichte flanken naar de Gironde toe. “Z” wordt verbouwd op een volledig gedraineerde kleigrond. De druiven worden manueel geoogst, met triage op sorteertafels in de wijngaard zelf. Lage temperatuursgisting rond de 25oC. Na een rijping gedurende 11 maanden op tanks, wordt “Z” zachtjes gefilterd voor hij op fles gebracht wordt, dit om de frisheid van het fruit te bewaren. Productie van 6000 flessen.

Z werd voor het eerst gemaakt in 1988. Een mooi visitekaartje van een perfect gemaakte Bordeaux met stijl en finesse. Een zeer degelijke kwaliteitswijn voor elke dag.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Z de Vignobles” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *