Chateau Prieuré La Marzelle 2015

26,95

Combo met konijn en wilde eend vooral! Ook bij ander klein wild is deze wijn een goede match.

Beschrijving

Chateau Prieuré La Marzelle 2015 is een echte première in de biodynamica, een nieuwe werkwijze die toegepast werd in de wijngaard. De prachtige weersomstandigheden in september zorgden voor een goede rijping en verspreiding van de oogst die plaatsvond in La Marzelle van 7 tot 17 oktober 2015. Deze topper is een mix van 80% Merlot – 13% Cabernet Franc – 7% Cabernet sauvignon. 14% vol.

https://lamarzelle.com/en/wines/prieure/2015

PRIJS OP AANVRAAG

Biodynasmiche wijn?

“Biodynamische landbouw wordt de laatste jaren overal opgehemeld. Ook in de wijnbouw blijkt het een echte modetrend. In diverse wijntijdschriften die normaal niet zoveel aandacht besteden aan de biologische teelt wordt met veel lof gesproken over de biodynamische benadering, die wordt afgeschilderd als het neusje van de zalm.

Is dit verantwoord?  Is biodynamische teelt inderdaad zoveel beter dan de gewone biologische teelt, zoveel beter dan de conventionele teelt?  Tijd om dit even van naderbij te bekijken.

De oorsprong van de naam “biodynamisch” : Biodynamisch komt van het Griekse BIOS = LEVEN en van DYNAMIS = ENERGIE. De kwalificatie “Biodynamisch” betekent dus dat men werkt in overeenstemming met de energie (zon, planeten, water, zuurstof) die het leven schept en onderhoudt.

Dit principe wordt methodisch en als een wetenschap toegepast. Het  is erop gericht de gezondheid van grond,  plant  en eindproduct te bevorderen. Het gebruik van originele “homeopathische” preparaten, ook genoemd attributen is hierbij slechts één van de vele aspecten.”

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Prieuré La Marzelle 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *