Chateau de Lionne      

11,50

Top bij lamsvlees met rozemarijn en look!

Beschrijving

 Appelation Graves Controlé  uit Bordeaux, blend van 70% Merlot, 15% Petit Verdot, 15% Cabernet Sauvignon. Aroma’s van braam- en zwarte bessen. Lange nasmaken. 12,5% vol. Awardwinner gouden medaille Concours Mondiale.

 

“Château de Lionne was een geschenk van de ouders van Madame Sérouin aan hun dochter in 1962. Tot 2007 heeft ze zich actief bezig gehouden met dit domein, het jaar waarop Pierre Bodon & Véronique Smati het domein kochten.

Véronique werkt in de wijngaarden sinds haar prilste leeftijd, Pierre als kweker van druivelaars kent de wijnstok door en door.

Gepassioneerd hebben ze niet enkel hun kennis van de wijnstok vervolledigt maar ook deze van het wijnmaken. Autodidacten, jaar naar jaar, onthult het terroir van Château de Lionne zijn geheimen en vinden we de persoonlijkheid van de wijnen van dit domein terug: wijnen om met volle teugen van te genieten.

De wijngaard heeft een oppervlakte van 35,25 hectares waarvan 27,65 hectares in rood. De bodem bevat zand en kiezels. Beplantingsdensiteit is 5000 stokken per hectare. Gemiddelde leeftijd van de wijngaard is 30 jaar.De oogst gebeurt tijdens de nacht om de frisheid van de wijnen te garanderen. Rijping op betonnen cuves.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau de Lionne      ” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *