Zoals als eerder vermeld, kan je bij B.Brut steeds wijntjes proeven! Maar wens je een (uitgebreidere) privé degustatie met vrienden of familie? Dat kan! Wij verzorgen namelijk tastings, volledig op maat, op verplaatsing of in de wijnshop zelf.

Een private degustatie is volledig op maat samengesteld : wens je hapjes tijdens de proeverij? Een bepaald thema of als verrassing? Voorkeur van soort wijn? Wens je een uitgebreide uitleg per wijn of mag dit beknopt blijven? … Geen probleem! Naargelang jullie smaak en budget maken we er een super tasting van 🙂

De prijs? GRATIS We vragen enkel een bestelling van minimum 50 euro per koppel achteraf. Let wel op : bij aanvragen voor champagne tastings, grand cru degustaties, speciale foodie wensen, verplaatsing verder dan 50km van de shop,… vragen wij een kleine meerwaarde. Aarzel zeker niet om hiervoor een prijsaanvraag te doen via info@bbrut.com of 0471/66.20.96

Have a TASTE!!

Norway lobster – Dublin Bay prawn – Nieroogkreeftje! Of om het simpel te zeggen, LANGOUSTINE 🙂 

De Italiaanse naam voor langoustine is scampo, meervoud scampi. Het is verwarrend, maar in België gebruiken we de naam scampi niet voor langoustines, maar wel voor reuzengarnalen. Vergis je dus niet!Langoustines vind je van IJsland en de Lofoten (Noorwegen), tot de Atlantische kust van Marokko. Ook in het westelijk en centrale deel van de Middellandse Zee zitten langoustines. In de Noordzee leeft de langoustine vooral voor de Schotse kust.


Zo zijn ze het best! 

Pocheer verse langoustine’tjes enkele minuten. Laat de koppen eraan zitten, want daarin zit de meeste smaak. Laat ze in het kookvocht afkoelen. Tip: het kookvocht is een ideale basis voor soepen en sauzen. Om de langoustines te pellen, breek je eerst de staart af, net achter de kop en vervolgens verwijder je het schild.


Het vlees in de scharen is moeilijker te verwijderen, maar de smaak is minstens even lekker. Met een kreeftenvorkje haal je het vlees er trouwens heel wat makkelijker uit!


Wijntje daarbij!


Bij deze gegrilde schaaldiertjes drink je het best een Meursalt, witte Bourgogne of een classy chardonnay.  Probeer eens een gewurztraminer bij spicy langoustines met gember. Wat ook enorm lekker is, is een rosé uit de Provence met langoustine-bisque. 


Deze combo’s zijn zeker het proberen waard 🙂 Bon appétit!